Commissies

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_layout_row _id=”2″ ][cs_element_layout_column _id=”3″ ][cs_text _bp_base=”2_4″]

RSG telt meer dan 30 commissies! Als eerstejaars is het ook mogelijk om plaats te nemen in één of meerdere van deze commissies.
Naast dat commissies een ontzettend goede manier zijn om jezelf te ontwikkelen, worden commissies vaak ook hechte vriendengroepen en onderneem je samen veel leuke activiteiten. Op deze pagina staan een aantal commissies uitgelicht. Als je graag wilt weten wat voor commissies er nog meer op RSG te vinden zijn, klik dan hier!

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

AXI

De AXI, of voluit de Activiteitencommissie, organiseert ieder jaar een breed scala aan interne activiteiten voor de vereniging. Dit zijn activiteiten die bedoeld zijn voor leden van het RSG, zoals een eetwedstrijd, voetbaltoernooi of het meedoen aan de Batavierenrace. De AXI organiseert ook elk jaar de slotfeesten en het openingsfeest ter aanduiding van de zomer- en kerstvakanties waarin het RSG minder vaak open is. 

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Almanak

Elk jaar verschijnt er voor de leden van het RSG een boek waarvoor alle groeperingen van onze vereniging een stukje kunnen insturen, waarin zij terugblikken op het afgelopen jaar. De Almanakcommissie vormt de redactie van dit boekwerk. De almanak wordt elk jaar op een evenement aan de vereniging uitgereikt, waarbij alle leden van de commissie een persoonlijk stukje in de almanak van elk aanwezig lid schrijven.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

CCB

De taak van deze commissie is het onderhouden van het contact dat RSG heeft met verschillende bedrijven. Zij geven samenwerkingsovereenkomsten vorm en helpen andere commissies met het ophalen van geld voor hun commissie of voor RSG. Daarnaast zorgen ze ervoor dat er kortingen worden geregeld en er vacatures klaarliggen voor RSG’ers. 

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

ComCom

De ComCom, voluit Communicatie commissie, vormt de redactie van het verenigingsblad genaamd de Edda. De Edda verschijnt 4 keer per jaar in je brievenbus. Binnen de ComCom kan je je specialiseren op het schrijven van stukjes, het designen van het blad of het maken van online content.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Culweek

Deze commissie organiseert in januari een week vol culturele activiteiten. In deze week komen verschillende workshops, proeverijen en acts voorbij. Daarnaast wordt elke avond gezorgd voor een culinaire maaltijd in combinatie met luxe wijnen.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Dies

Het RSG is opgericht op 1 november 1921. Jaarlijks vieren we in deze week de Dies Natalis. De Diescommissie verzorgt een mooi programma vol met tradities die gedurende de jaren op het RSG zijn ontstaan ter viering van de verjaardag van de vereniging.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

EJB

Voor alle eerstejaars wordt eens in de twee weken een besloten avond georganiseerd. Het eerstejaarsbestuur (EJB) geeft vorm aan deze avonden door gave activiteiten te organiseren en deze commissie bestaat bijna volledig uit eerstejaars leden. Zij zorgen ook voor het eerstejaarsdiner en het eerstejaarsweekend.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Eurekaweekcommissie

De Eurekaweek commissie organiseert het programma van het RSG tijdens introductieweek van de Erasmus Universiteit. Deze commissie zorgt dat er tijdens de Eurekaweek geweldige artiesten optreden, het pand en terras er goed uitzien, eerstejaars studenten in een RSG huis kunnen slapen en dat er op alle eurekaweek activiteiten RSG’ers te vinden zijn.  

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Eeuwcommissie 

Eens in de vijf jaar wordt wordt het bestaan van de vereniging groots gevierd. Ruimschoots van tevoren wordt de Lustrumcommissie samengesteld die zorgt voor activiteiten en gave feestenavonden voor dat jaar. Aankomend jaar wordt het RSG 100 jaar oud, vandaar ook de naam Eeuwcommissie deze keer. Het eeuwfeest zal nog onvergetelijker worden dan voorgaande lustra.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Nachtblind 

Elk jaar in mei organiseert het RSG een studentenfestival waarbij alle studenten welkom zijn. Dit tweedaagse feest staat bekend om de unieke aankleding en thema’s, grote artiesten en een verrassend cultureel programma.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Gala

Jaarlijks wordt er op een speciale locatie een gala georganiseerd voor de hele vereniging. Deze avond staat in het teken van tradities en etiquette, zo verschijnen heren deze avond in een rokkostuum en vrouwen in een lange jurk. De avond begint met een luxe diner, gevolgd door een gala feest dat tot in de vroege uurtjes doorgaat.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Kenkom

De Kenkom, voluit de Kennismakingscommissie, vormt de begeleiding van het kennismakingskamp dat je zal meemaken als je lid wordt van het RSG. De leden van deze commissie zullen je eerste bekende gezichten binnen de commissie worden en het is hun taak om de nieuwe leden alles uit te leggen over de vereniging. Dit kennismakingskamp vindt de week na de Eurekaweek plaats.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

MBC

Deze commissie zorgt ervoor dat RSG en haar leden zich inzetten voor de maatschappij. Door middel van verschillende vrijwilligersprojecten en thema-avonden (denk hierbij bijvoorbeeld aan avond over bloeddonatie) creëren zij bewustzijn voor de samenleving. De grote mijlpalen van deze commissie zijn Serious Request, waarbij de commissie 24 uur lang radio maakt en niks zal eten, en de MBC-veiling, waarbij verschillende leden voor verschillende redenen worden geveild (bijvoorbeeld om een taart in iemands gezicht te gooien of juist om als kok bij een diner in te zetten), worden vaak grote bedragen opgehaald.

[/cs_text][cs_text _bp_base=”2_4″]

Soccom

De Soccom, voluit de Sociëteitscommissie, is elke RSG avond weer verantwoordelijk voor de bar, de veiligheid binnen het pand, het behouden van de orde (waar nodig), maar ook zeker voor het bevorderen van de sfeer. De Soccom is een doorlopende commissie met meer dan 25 leden, waarvan doorgaans 2 leden per avond deze verantwoordelijkheid delen.

[/cs_text][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”19″ ][cs_element_text _id=”20″ ][cs_content_seo]Het Rotterdams Studenten Gezelschap\n\n[/cs_content_seo][cs_element_social _id=”21″ ][cs_element_social _id=”22″ ][cs_element_social _id=”23″ ][cs_element_social _id=”24″ ][cs_element_text _id=”25″ ][cs_content_seo]Kijk ook eens op onze algemene website: www.hetrsg.nl\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_section][/cs_content]