Disputen van het RSG

Disputen zijn een belangrijk aspect van het RSG. Ze worden gevormd uit mensen van verschillende jaarlagen. Disputen hebben leden met allerlei verschillende achtergronden, maar samen draag je een bepaalde identiteit uit. Je onderneemt allerlei leuke activiteiten met je dispuut. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vakanties, diners, gala’s, weekendjes en nog veel meer! RSG kent momenteel negen disputen, die allemaal uniek zijn. In jouw RSG-tijd zal je deze vanzelf allemaal leren kennen. Het is niet verplicht om onderdeel uit te maken van een dispuut. Met of zonder dispuut, jouw RSG-tijd zal onvergetelijk worden!

Idunn

Idunn, herkenbaar door onze rode kleur en door de appeltjes, is het oudste dispuut van RSG. Onafhankelijk, zelfbewust, betrokken en ambitieus zijn een aantal van onze kernwaarden die je ook terug zult vinden in elk lid. Op woensdag borrelen we heerlijk met een wijntje voordat we naar de soos gaan om daar lekker los te gaan op de dansvloer. Inmiddels telt het dispuut al meer dan honderd vrouwen en komen actieve leden en reünisten nog meerdere keren per jaar samen. Idunn voor het leven! 🍎

Gungnir

Gungnir is het oudste heerendispuut dat het RSG kent. Binnen dit dispuut hechten we waarde aan onze broederschap, tradities en het bourgondische leven. Deze kernwaarden uiten zich dan ook in hechte vriendschappen, onder jonge leden tot aan oprichters van het dispuut. Naast deze vriendschappen zijn het de woensdagborrels en jaarlijkse activiteiten waarin ons dispuut bloeit. Weekendjes naar Belgische chateaus, zeilweekend, skireis, bourgondische borrels en een heerendiner zijn een aantal voorbeelden, en dienen als de basis voor de hechte broederschap van Gungnir.  Wat voor veel leden een hoogtepunt is van hun studententijd is het Back To Your Roots-weekendje. In dit weekend gaat het gehele dispuut  een weekend lang kijken bij de roots van het desbetreffende lid, inclusief diner en stappen waar het lid dat vroeger deed. Veel van dit soort weekenden worden ook nog door afgestudeerden bezocht, waardoor het nog ver na je studententijd een uitvalsbasis zal zijn.

De Raad

Brutalen hebben de halve wereld.
Ons mannendispuut, opgericht in 2003, heeft een duidelijk doel: Wereldverovering. Wij staan bekend om alles altijd groots aan te pakken. Onze verovering begint op het Rotterdamsch Studenten Gezelschap en in Rotterdam, maar onze blik en ambities reiken verder dan je studententijd.
Bij de Raad zul jij je kunnen ontwikkelen tot de persoon die jij graag wilt zijn. Je haalt het maximale uit je studententijd en streeft voor het hoogst haalbare. Tegelijkertijd bouw je een grote, hechte vriendengroep op die je ook in je werkende burgerleven hard nodig gaat hebben.
Ben jij later de pilsbaas die op 40 jarige leeftijd zijn vrouw en twee kinderen gedag kust en weer een weekje de sterren van de hemel gaat pilsen met zijn boys van de Raad?
Beleid!

Lilith

Lilith is een vrouwendispuut dat vooral bekend staat om meiden die hun woordje klaar hebben staan, ambitieus zijn en weten wat ze willen. De kernwaarden van Lilith zijn dan ook: chique, stoer en sexy. Dit slaat niet alleen op hoe je eruitziet, maar ook om hoe je je voelt. In 2020 hebben wij 30 actieve leden en 50 reünisten. Ondanks de grote groep en de chaos die er kan zijn, is het vooral een hechte vriendengroep die veel met elkaar meemaakt en samen groeien. Zo gaan wij elk jaar op weekendje en ondernemen we activiteiten zoals schieten, een familiedag en een dag waarbij de reünisten en actieve leden bij elkaar komen. Hopelijk zien we jullie snel op de sociëteit!

Devi

Doch Immer Allen! Met deze proost en een sprankelend glas prosecco in de hand begint ons damesdispuut steevast een gezellige avond. Bij Devi draait alles om de unieke mix van meiden met een rebelse maar sportieve mening. Op woensdagavond starten we met een borrel en laten we het feest voortduren op onze vereniging. Gedurende het jaar omarmen we het bourgondische leven met allerlei leuke activiteiten, zoals ons date diner en de poepsjiekdag, waar wij onze jaarlijkse fotoshoot houden. Daarnaast gaan we ieder jaar op verschillende weekendjes weg, zowel binnen als buiten onze landsgrenzen, waarbij we stralen in onze kenmerkende roze outfits.

Synergia

Wij zijn dispuut Synergia. Wij zijn een gemengde groepering, wat betekent dat we zowel mannen als vrouwen als leden hebben. Ons motto is ‘eenheid in verscheidenheid’, want divers zijn we zeker! Van rechtsgeleerden tot grafisch ontwerpers, bij ons vind je het allemaal. Wat ons verbindt is dat we een hechte groep zijn, met veel humor, creativiteit, diepgang en discussies over van alles en nog wat. Ook hebben wij vele tradities. Elk jaar pakken we groots uit op onze Dies (verjaardag van het dispuut), en vieren wij samen vakantie. Ook vieren we kerst altijd samen met een groots diner. Uiteraard kan een goede hoeveelheid pils hier niet bij missen, want we blijven studenten. Daar proosten we dan maar op:
Synergia hoog!

Runa

Runa is een dispuut met spontane, actieve en enthousiaste meiden. Zo zijn we elke woensdag tot in de late uurtjes op RSG te vinden. Van spelletjesavonden tot bierproeverijen en van wellness avonden tot puzzelritten, alles wordt georganiseerd. Iets anders dat we elk jaar samen doen is op vakantie gaan. Afgelopen jaar gingen we naar de Ardennen en dit jaar gaan we zelfs naar Jordanië om ons tienjarig bestaan te vieren! Inmiddels is Runa uitgegroeid van jaarclub tot dispuut van 80(!)meiden die altijd voor elkaar klaarstaan!

Inferno

Inferno, that’s hot! Wij zijn het jongste gemengde dispuut van het RSG en bestaan uit mensen die voor hun eigen mening opkomen en hun eigen persoonlijkheid durven te uiten. Wij zijn dan ook zeker niet bang om onze plek op de dansvloer in te nemen, we zijn hier voor een feestje toch?! Verder doen we ons best het dispuut zoveel mogelijk om te toveren tot een safe-space voor onze leden waar geen onderwerp taboe is en waar open mindedness, expressiviteit en gelijkheid hoog in het vaandel staan. 

Theo

Mannendispuut Theo is een hechte groep vrienden, altijd op de soos te vinden in hun zwarte overhemd met typerende, roze das. Theo bestaat uit veel uiteenlopende karakters, die samen alles uit het (studenten-)leven willen halen. Theo’s leven volgens twee zekerheden;
1. Je gaat ooit dood
2. Er is elke woensdag een Theo-borrel!
Na deze borrels begint om 23:00 de soosavond op RSG en zodra Avicii met Levels door de speakers knalt, domineert Theo de dansvloer. Ook buiten de soos weten we elkaar te vinden, onder andere tijdens onze epische vakanties, weekendjes en tal van andere gave activiteiten. Theo’s doorgronden is een pittige opgave, maar probeer één ding te onthouden; Pitchers gaan per twee en wodka op karakter!