Tradities

We zijn een gemengde vereniging met een relaxte sfeer, maar ook vol tradities en studentikoze gebruiken. Een voorbeeld hiervan is het vieren van onze verjaardag, de Dies Natalis, met tradities zoals een jool, constitutieborrel en puzzelrit. Ook maken we in de soos gebruik van mores, dit zijn ongeschreven regels die de sfeer bevorderen. Wil je meer weten over deze tradities en gebruiken? Kom dan op de woensdagavond van de Eurekaweek langs bij onze traditionele avond en proef de sfeer van een typische avond op het RSG.

Gelijkheid

Een belangrijk kenmerk van het RSG is dat eerstejaars dezelfde mogelijkheden krijgen als ouderejaars. Dit betekent dat je vanaf het eerste moment volwaardig lid bent en gelijk plaats mag nemen in een van onze 33 commissies. Ook kan je in je eerste jaar al lid worden van een dispuut. Tijdens de kennismakingstijd aan het begin van het jaar zal je niet alleen je mede-eerstejaars leren kennen, maar maak je ook kennis met de Vereniging en haar leden. Deze week is dan ook absoluut geen ontgroening, maar een gezellige week met feestjes en activiteiten.

Vrijheid

Op RSG staat je studie op de 1ste plek, terwijl je tegelijkertijd de vrijheid hebt om jezelf zo actief te betrekken als je wilt! Zo kan je deelnemen aan jaar- en week commissies die RSG draaiende houden en het hele jaar door activiteiten organiseren. Op RSG ben je vrij om je talenten te ontwikkelen en je grenzen te verleggen.

Kernwaarden van het RSG