Lid worden bij een studentenvereniging is zonder twijfel een grote toevoeging aan je studententijd.

 Een vereniging bied je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en om ook nog eens de mooiste feesten mee te pakken. Gedurende de hele Eurekaweek (18 t/m 22 augustus) kun je je inschrijven bij onze vereniging. Mocht je nu al weten dat je je wil inschrijven, klik dan hier, of hier meer info over willen? Vul dan hier het contact formulier in!

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Studeren op de eerste plaats

In het eerste jaar moet je meteen je propedeuse halen en een studentenvereniging lijkt dan misschien niet zo handig. Bij het RSG staan het behalen van je studiepunten, je propedeuse en uiteindelijk je diploma echter op de eerste plaats. Er zijn verschillende ruimtes in het pand waarin je dagelijks in alle rust kan studeren. Ook heeft het RSG een mentorprogramma, waarbij er altijd ouderejaarsleden van jouw studie paraat staan om je waar nodig te helpen.

Vrienden voor het leven

Naast het feit dat lid zijn goed te combineren is met studeren, maak je op het RSG vrienden voor het leven. Met de 33 commissies, die het RSG heeft, waarin je je plekje kunt vinden is dit ook niet zo gek; je werkt nauw samen naar een gemeenschappelijk doel met met een hechte groep mensen. Ook zul je merken dat je naast de leden van je eigen jaar, binnen de kortste keren alle ouderejaars leert kennen. In disputen, commissies, subverenigingen of gewoon aan de bar: op het RSG is er altijd wel een manier om mensen beter te leren kennen en voel je je nooit alleen.

Alles is vrijblijvend

Wil je meer uit het RSG halen dan alleen af en toe een drankje komen doen? Dat kan en alles is vrijblijvend! Bij het RSG kan je deelnemen aan veel verschillende commissies met allemaal een andere focus, je blijft dus nieuwe dingen leren. Of ga samen voetballen, hockeyen, hardlopen, beleggen, borrelen, film kijken of feesten; bij het RSG kan het allemaal en is er voor ieder wat wils. Zo kun je dus precies je studententijd indelen zoals je zelf wil!