Asker V

Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap huist zich al in haar vijfde sociëteits pand, Asker V. Alle naamgeving binnen het RSG is gebaseerd op de Noordse mythologie, zo ook ‘Asker’ wat de eerste mens betekent. Asker onstond uit een boom en kreeg van de goden het leven ingeblazen. Hij is dus het begin van het menselijk leven.  Zo is de Sociëteit het belangrijkste onderdeel is van de vereniging.

Midgard

Midgard is onze vaste borrelruimte. Hier kun je altijd terecht om gezellig met jaarclub-, commissie- of dispuutsgenoten of andere RSG’ers te borrelen. Eerstejaars of vijfdejaars? Elke RSG’er borrelt aan dezelfde bar! In deze ruimte kan je ook dagelijks mee-eten voor een studentvriendelijke prijs. De maaltijden worden gekookt door onze eigen kookcommissie.

Thor

Thor is de danszaal van RSG. Hier kun je iedere woensdag genieten van muziek gedraaid door onze eigen DJ’s en bouwen we samen de gaafste feesten! Je mag hier ook zelf met je dispuut of commissie een feest voor alle leden organiseren.

Alfheim

Alfheim is onze kleine borrelruimte waar ook ons theehuis zich bevindt. Elke maandag, dinsdag en woensdag tussen 11:00 en 19:00 uur kunnen RSG’ers hier studeren en staat de theehuiscommissie klaar om hen van een lekkere kop thee of lunch te voorzien.

Deze ruimte wordt verder gebruikt door jaarclubs of disputen, wanneer zij een besloten borrel willen organiseren voor een kleinere groep mensen, zonder de rest van de sociëteit te storen.

Commissiekamer

De commissiekamer wordt samen met drie andere ruimtes gebruikt voor de vergaderingen van de 33 commissies van het RSG. Ook staan hier alle kastjes die de commissies gebruiken als opslag voor mappen of andere spullen. Daarnaast is dit een van de ruimtes die gebruikt wordt als ontvangstruimte of kleedkamer voor artiesten die op de open feesten optreden.

Oude Senaat

De naam van de Oude Senaat verraadt eigenlijk al waar deze ruimte ooit voor diende. Vroeger was dit de ruimte waar bestuursleden dagelijks al hun werk deden en vergaderden met elkaar. Inmiddels is de Senaat nu een verdieping hoger en is de Oude Senaat een ruimte om ’s middags een kopje koffie te doen op het balkon of ’s avonds te vergaderen.