Disputen vormen een belangrijk aspect van het RSG. Deze  worden gevormd uit mensen van verschillende jaarlagen. Disputen hebben leden met allerlei verschillende achtergronden, maar samen draag je een bepaalde identiteit uit. Je onderneemt allerlei leuke activiteiten met je dispuut. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vakanties, diners, gala’s, weekendjes en nog veel meer! RSG kent momenteel tien disputen, die allemaal uniek zijn. In jouw RSG-tijd zul je deze vanzelf allemaal leren kennen. Het is niet verplicht om onderdeel uit te maken van een dispuut. Met of zonder dispuut, jouw RSG-tijd zal onvergetelijk worden!

Idunn

Wanneer je op zoek bent naar het verleidelijkste dispuut op RSG moet je bij Idunn zijn! Het Idunn-rood en de appeltjes die ons kenmerken zijn onmisbaar voor een goede avond op de vereniging. Onafhankelijk, zelfbewust, betrokken en ambitieus zijn een aantal van onze kernwaarden die je ook terug zult vinden in elk lid van het dispuut. Op woensdag borrelen met een fles wijn en daarna door naar de soos is bij ons vaste prik en als Bizzey wordt gedraaid, gaan we nog meer los op de dansvloer dan we normaal al doen! Idunn, dat zijn wij! 🍎
Image

Gungnir

Gungnir is het oudste heerendispuut dat het RSG kent. Binnen dit dispuut hechten we waarde aan onze broederschap, tradities en het bourgondische leven. Deze kernwaarden uiten zich dan ook in hechte vriendschappen, onder jonge leden tot aan oprichters van het dispuut. Naast deze vriendschappen zijn het de woensdagborrels en jaarlijkse activiteiten waarin ons dispuut bloeit. Weekendjes naar Belgische chateaus, zeilweekend, skireis, bourgondische borrels en een heerendiner zijn een aantal voorbeelden, en dienen als de basis voor de hechte broederschap van Gungnir.  Wat voor veel leden een hoogtepunt is van hun studententijd is het Back To Your Roots-weekendje. In dit weekend gaat het gehele dispuut  een weekend lang kijken bij de roots van het desbetreffende lid, inclusief diner en stappen waar het lid dat vroeger deed. Veel van dit soort weekenden worden ook nog door afgestudeerden bezocht, waardoor het nog ver na je studententijd een uitvalsbasis zal zijn.
Image

De Raad

Brutalen hebben de halve wereld. In 2003 zijn wij opgericht met een duidelijk doel; wereldverovering. Ons mannendispuut staat erom bekend de dingen altijd groots aan te pakken. Verovering begint op het Rotterdamsch Studenten Gezelschap en in Rotterdam maar onze blik reikt verder dan je studententijd.
Bij de Raad zul jij je kunnen ontwikkelen tot de persoon die jij graag wilt zijn. Je haalt het maximale uit je studententijd en gaat voor het hoogst haalbare. Je bouwt tegelijkertijd een grote, hechte vriendengroep op die je in je werkende burgerleven hard nodig gaat hebben. 
Ben jij later de pilsbaas die op 40 jarige leeftijd zijn vrouw en twee kinderen gedag kust en weer een weekje de sterren van de hemel gaat pilsen met zijn boys van de Raad?
Beleid!

Image

Lilith

Lilith is een vrouwendispuut dat vooral bekend staat om meiden die hun woordje klaar hebben staan, ambitieus zijn en weten wat ze willen. De kernwaarden van Lilith zijn dan ook: chique, stoer en sexy. Dit slaat niet alleen op hoe je eruitziet, maar ook om hoe je je voelt. In 2020 hebben wij 30 actieve leden en 50 reünisten. Ondanks de grote groep en de chaos die er kan zijn, is het vooral een hechte vriendengroep die veel met elkaar meemaakt en samen groeien. Zo gaan wij elk jaar op weekendje en ondernemen we activiteiten zoals schieten, een familiedag en een dag waarbij de reünisten en actieve leden bij elkaar komen. Hopelijk zien we jullie snel op de sociëteit!
Image

Devi

Doch immer allen! Met een glaasje prosecco in de hand is dit de proost waarmee dit damesdispuut een gezellige avond inluidt. Devi kenmerkt zich voornamelijk door de verscheidenheid aan meiden. Naast diversiteit hebben deze vrouwen hun rebelse, maar sportieve mening. Op woensdagavond wordt er geborreld en vervolgens wordt het feestje voortgezet op de vereniging. Door het jaar heen genieten wij van het bourgondische leven wat zich uit in activiteiten zoals onder andere een Date Diner en een Poepsjiekdag waar wij onze jaarlijkse fotoshoot houden. Tevens gaan wij elk jaar op een verschillende weekendjes in binnen en buitenland waar we stralen in het roze.
Image

Synergia

Wij zijn dispuut Synergia. Wij zijn een gemengde groepering, wat betekent dat we zowel mannen als vrouwen als leden hebben. Ons motto is ‘eenheid in verscheidenheid’, want divers zijn we zeker! Van rechtsgeleerden tot grafisch ontwerpers, bij ons vind je het allemaal. Wat ons verbindt is dat we een hechte groep zijn, met veel humor, creativiteit, diepgang en discussies over van alles en nog wat. Ook hebben wij vele tradities. Elk jaar pakken we groots uit op onze Dies (verjaardag van het dispuut), en vieren wij samen vakantie. Ook vieren we kerst altijd samen met een groots diner. Uiteraard kan een goede hoeveelheid pils hier niet bij missen, want we blijven studenten. Daar proosten we dan maar op:
Synergia hoog!
Image

Theo

Mannendispuut Theo is een hechte groep vrienden, altijd op de soos te vinden in hun zwarte overhemd met typerende, roze das. Theo bestaat uit veel uiteenlopende karakters, die samen alles uit het (studenten-)leven willen halen. Theo’s leven volgens twee zekerheden;
1. Je gaat ooit dood
2. Er is elke woensdag een Theo-borrel!
Na deze borrels begint om 23:00 de soosavond op RSG en zodra Avicii met Levels door de speakers knalt, domineert Theo de dansvloer. Ook buiten de soos weten we elkaar te vinden, onder andere tijdens onze epische vakanties, weekendjes en tal van andere gave activiteiten. Theo’s doorgronden is een pittige opgave, maar probeer één ding te onthouden; Pitchers gaan per twee en wodka op karakter!
Image

Super Extreem

Super Extreem is één van de gemengde disputen van Het RSG. Dat betekent dat er zowel mannen als vrouwen in ons dispuut zitten. Wel borrelen we af en toe gescheiden, waarbij het voor de vrouwen geheim is wat er op de mannen borrels gebeurt en voor de mannen geheim is wat er op de vrouwen borrels gebeurt. Maar op de meeste borrels borrelen we allemaal gewoon op dezelfde kamer. We gaan elke week bij een ander lid eten, zuipen en spelletjes spelen. Hierbij hebben we een aantal vaste tradities en regels. Deze tradities zijn deels gebaseerd op de serie How I Met Your Mother. Als je bijvoorbeeld zonder das op de borrel verschijnt, moet je een ducky tie om, een lelijke das met badeentjes erop.
Image

Runa

Runa is een dispuut met spontane, actieve en enthousiaste meiden. Zo zijn we normaal gesproken elke woensdag tot in de late uurtjes op RSG te vinden. Van spelletjesavonden tot bierproeverijen en van wellness avonden tot puzzelritten, alles wordt georganiseerd. Iets anders dat we elk jaar samen doen is op vakantie gaan.  Afgelopen jaar gingen we naar Ossenzijl en het jaar ervoor zelfs naar Kenia om ons vijfjarig bestaan te vieren! Met 36 meiden hebben we super veel avonturen beleefd en is onze vriendschap nog hechter geworden. Inmiddels is Runa uitgegroeid van jaarclub tot dispuut van 52 meiden die altijd voor elkaar klaarstaan!
Image

Inferno

Heet, fel en indiscriminant.  Allemaal begrippen die passen bij de betekenis van een echte INFERNO en die zie je terug in onze leden!Wij zijn het jongste gemengde dispuut (studentengroep van meerdere jaarlagen) van het RSG en bestaan uit mensen die voor hun eigen mening opkomen en hun eigen persoonlijkheid durven te uiten. Wij zijn dan ook zeker niet bang om onze plek op de dansvloer in te nemen of we nou moves hebben of niet, we zijn hier voor een feestje toch?!Verder doen we ons best het dispuut zoveel mogelijk om te toveren tot een safe-space voor onze leden waar geen onderwerp taboe is en proberen wij in te spelen op onze ­open-mindedness via onze activiteiten.
Image

Het Rotterdams Studenten Gezelschap

Kijk ook eens op onze algemene website: www.hetrsg.nl