Lid worden bij een studentenvereniging is zonder twijfel een grote toevoeging aan je studententijd. Een vereniging biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en tevens de mooiste feesten mee te pakken. Gedurende de hele Eurekaweek (20 t/m 24 augustus) kun je je inschrijven bij onze vereniging. Mocht je nu al weten dat je je wil inschrijven of hier meer info over willen? Mail dan naar kenkom@hetrsg.nl.

CORINA KROON

Hoi hoi! Ik ben Corina en eerstejaars bij het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Na mijn tweede jaar geneeskunde vond ik het tijd om uit de geneeskundebubbel te stappen. Ook was ik na de coronatijd wel toe aan nieuwe contacten en wat reuring. Een vrienden van de studie was al lid bij RSG en vertelde altijd erg enthousiast over de vereniging. Uiteindelijk heeft ze me meegenomen naar een activiteit van de VoCo. We kregen toen een rondleiding door het pand en speelden verschillende spellen in de verschillende ruimtes. Daarna was het tijd voor een borrel in Alfheim. Al vanaf het begin van die avond voelde het alsof ik thuis was. Heel gek eigenlijk dat je je thuis kan voelen op een plek waar je nog nooit bent geweest. Dit komt wel echt door de openheid van alle mensen. Iedereen is gezellig en wil je graag beter leren kennen. Na die avond wist ik zeker dat ik lid wilde gaan worden. Eigenlijk tegen mijn principes in, want ik heb heel lang volgehouden dat ik nooit lid zou worden van een studentenvereniging. Tijdens de Eurekaweek was ik aan het helpen bij de studievereniging van geneeskunde waardoor ik eigenlijk niet zoveel tijd had om langs te gaan op RSG. Toch ben ik nog 3 avond op RSG te vinden geweest. Ik heb me direct op maandagavond aangemeld en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van.

RSG is een vereniging waar echt iedereen zichzelf kan zijn. Het maakt echt niet uit of je eerstejaars bent of bijvoorbeeld vijfdejaars. Iedereen is gelijk. Gelijkwaardigheid en vrijheid zijn dan ook samen met tradities de kernwaarden van RSG. De vereniging is ook een plek waar je jezelf kan ontwikkelen op veel verschillende gebieden. Zo kan je onderdeel worden van een commissie of dispuut. De commissies vergaderen op dinsdag- en donderdagavond. Afgelopen jaar ben ik zelf quaestor geweest van de Arrivez. Door het organiseren van evenementen waaronder een open feest leer je de vereniging beter kennen en leer je in één klap veel nieuwe mensen kennen. Op maandagavond zijn de eerstejaarsavonden en ga je lekker borrelen met je jaarclub. Op woensdagavond komt iedereen bij elkaar om gezellig te dansen in Thor.

Het verenigingsleven heeft dus echt verschillende kanten en dit maakt het alleen maar heel erg leuk. Lid worden bij RSG heeft er echt voor gezorgd dat ik steviger in mijn schoenen ben gaan staan en een eigen leventje heb gekregen in Rotterdam. Hopelijk ben jij of wordt jij net zo enthousiast over RSG als ik. Als je me tegenkomt tijdens de EW of daarna, stel gerust al je vragen! Misschien staan we binnenkort samen een biertje te drinken op de soos.

Liefs, Corina

Het Rotterdams Studenten Gezelschap

Kijk ook eens op onze algemene website: www.hetrsg.nl