Lid worden bij een studentenvereniging is zonder twijfel de juiste zet voor je studententijd. Een vereniging biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en tevens de mooiste feesten mee te pakken. Gedurende de hele Eurekaweek (20 t/m 24 augustus) kun je je inschrijven bij onze vereniging. Mocht je nu al weten dat je je wilt inschrijven of hier meer info over willen? Mail dan naar kenkom@hetrsg.nl.

NIELS BLOM

Ik ben Niels Blom en ik studeer econometrie aan de Erasmus Universiteit. In het eerste jaar van mijn studie was ik 17 jaar en woonde ik nog thuis, waardoor ik destijds besloot om mij niet gelijk aan te sluiten bij een studentenvereniging. In het eerste jaar trok ik veel op met studiegenoten en was ik actief bij mijn studievereniging. Toch miste ik enigszins de variatie qua persoonlijkheden en vond ik het leuk om meer nieuwe mensen in Rotterdam te leren kennen.

In eerste instantie was mijn idee om tijdens de Eurekaweek bij meerdere verenigingen langs te gaan. Ik zag destijds dat er voor ouderejaars en HBO-studenten een apart programma werd georganiseerd door RSG. Ik besloot me in te schrijven en gewoon aan te kijken hoe ik het zou vinden. De eerste dagen waren absoluut super.

Ik werd in korte tijd door erg veel mensen van de vereniging benaderd, en de sfeer voelde zeer open.  Doordat je veel verschillende sociale types leert kennen binnen het programma, maak je al snel vrienden met mensen om je heen. Het programma biedt een leuke combinatie van activiteiten waar je goede gesprekken met mensen kan voeren, en daarnaast s’avonds de feesten waar je even goed uit je dak kan gaan. De activiteiten waren divers en zaten leuk in elkaar. Ik heb, zelfs brak, van elke activiteit kunnen genieten. Via RSG kon ik daarnaast ook een studentenhuis vinden waar ik tijdens het programma en de Eurekaweek kon slapen.

Uiteindelijk vond ik het zo gezellig dat ik besloot om de gehele Eurekaweek die erna volgde op RSG te blijven. In deze tijd heb ik nog veel meer mensen leren kennen, en heb je het voordeel dat je al wat meer mensen kent door het programma. De tijd die volgt als je het naar je zin hebt gaat daarna snel. Een studentenvereniging biedt vele mogelijkheden aan studenten. Vrij snel ben ik in een studentenhuis gaan wonen bij iemand die ik leerde kennen via het RSG-programma. Daarnaast ben ik het eerste jaar ook een commissie gaan doen. Nu een jaar later, zitten de meeste vrienden van mij hier op de vereniging en heb ik geweldige herrineringen kunnen opdoen.

Om me heen hoor ik vaak van ouderejaars WO-studenten en HBO-ers dat ze twijfelen over het aansluiten bij een studentenvereniging. Uit eigen ervaring wil ik iedereen meegeven dat je je op RSG sociaal erg goed kan ontwikkelen, wat in vele opzichten een stuk belangrijker is dan snel afstuderen. Daarnaast is je productiviteit een stuk hoger als je lekker in je vel zit en je je studentenleven en sociaal leven op een goede plek heb zitten.

Twijfel je nog om langs te komen, of om je bij een vereniging aan te sluiten? Kom vooral gezellig een keer langs, bijvoorbeeld bij het RSG-programma. Geef het zeker een kans, je kan er een zeer mooie studententijd aan over houden.

Tot een volgend borreltje wellicht,

Niels Blom

Het Rotterdams Studenten Gezelschap

Kijk ook eens op onze algemene website: www.hetrsg.nl