Voor ouders

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_row _id=”2″ ][cs_element_column _id=”3″ ][cs_element_headline _id=”4″ ][cs_content_seo]Voor ouders\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id=”5″ ][cs_content_seo]Hoe is het als je kind lid wordt bij een vereniging?
Lees hier de ervaring van de ouders van Emma\n\n[/cs_content_seo][cs_element_text _id=”6″ ][cs_content_seo]Onze dochter Emma koos na haar middelbare school voor de Erasmus Universiteit. Het onderwijssysteem binnen de studie rechten sprak haar het meeste aan. De stad Rotterdam kende ze eigenlijk niet, maar dat zou wel goed komen. Dus toch ons Limburgs megje (meisje) in de zomer van 2019 naar de grote stad. 
Met veel geluk had ze direct al een mooie kamer met een fijne ligging. Dus de Eurekaweek kon beginnen. Ze was niet van plan om bij een studentenvereniging te gaan. Het Gymnasium was niet bepaald vanzelf gegaan, dus ze was bang dat ze het niet zou kunnen combineren. 
En daar appte ze ineens tijdens de introductieweek: “kan ik je even bellen?”. Tuurlijk. “Mam, ik wil eigenlijk niet bij een studentenvereniging, maar ik ben nu een paar keer bij RSG geweest en ik voel me hier zooo thuis. Het zijn gewoon allemaal mensen net zoals ik…”. En ons advies was om op haar buikgevoel te vertrouwen, want dat laat haar zelden in de steek. Dus het werd RSG en daarmee ook een hele goede keuze! En wij vonden het ook wel fijn. Het maakt de stad Rotterdam een beetje kleiner en overzichtelijker. 
De combinatie met studie is af en toe wel pittig. Vooralsnog levert het vooral op momenten stress op, maar ze ligt op schema qua studie. En binnen de vereniging is ze erg fanatiek met commissies. Zo zit ze nu in de eeuwcommissie en doet daar veel ervaring op met besturen in de brede zin van het woord. Ja, het is druk en we vragen ons soms af of het niet een beetje teveel is. Maar de rest van het gezin is lid van een muziekgezelschap en ons verklaren ze ook wel eens voor gek als we weer zoveel repeteren. Dus we zijn er trots op dat Emma haar passie bij RSG gevonden heeft!
En zo’n twee jaar geleden ontmoette ze haar grote liefde Jasper in de soos. Ze botste bijna tegen hem aan en ze raakten in gesprek. Zijn Brabantse zachte “G” gaf haar een onverwacht gevoel van vertrouwdheid en thuis. En uiteindelijk draait het leven toch om dát gevoel. Dat je bij mensen kunt zijn waar je kunt lachen, huilen en vooral jezelf kunt zijn! 

\n\n[/cs_content_seo][x_image type=”none” src=”1066:full” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”8″ ][cs_element_text _id=”9″ ][cs_content_seo]Het Rotterdams Studenten Gezelschap\n\n[/cs_content_seo][cs_element_social _id=”10″ ][cs_element_social _id=”11″ ][cs_element_social _id=”12″ ][cs_element_social _id=”13″ ][cs_element_text _id=”14″ ][cs_content_seo]Kijk ook eens op onze algemene website: www.hetrsg.nl\n\n[/cs_content_seo][/cs_element_section][/cs_content]