RSG HUIZEN
Het RSG heeft RSG-huizen verspreid over heel Rotterdam! Dit zijn studentenhuizen die bewoont worden door leden van het RSG. Deze huizen zorgen niet alleen voor hechte vriendschappen tussen leden, ook geven deze huizen leden van het RSG een grotere kans op het vinden van een kamer in Rotterdam. Benieuwd geworden? Hieronder kun je een paar voorbeelden zien van RSG-huizen!

BEEK

Image
Beek is veel meer dan een huis. Het is voor velen DE standaard plek voor een geweldige middag, avond of nacht. Het bleek afgelopen jaar weer een thuis waarvan iedereen droomt het te hebben. Beek is een begrip dat een verwelkomend gevoel biedt aan iedereen die langskomt. Na vele mooie jaren een paar huidige bewoners besloten dat het voor hen tijd was dit warme nest te verlaten. Hiervoor zijn 4 nieuwe gasten in de plaats gekomen die daarmee een nieuw tijdperk van escalerende borrels, festen en diepe gesprekken tot soms 5 uur ‘s nachts hebben aangekondigd. Het beloofd een prachtig jaar te worden in dit prachtige huis!

RONDJE HUIS

Image

Op bezoek bij Rondje Huis

Bij binnenkomst bij Rondje Huis is één ding altijd zeker, je wordt direct begroet door Cleo die je met een vrolijke mauw gedag zegt. De kans is groot dat je vervolgens bijna op je plaat gaat door de verzamelde rommel van de afgelopen dagen die is gedeponeerd in de gang. Dat is verder geen probleem want vanuit de keuken komen heerlijke walmen jouw kant op. Noemi staat in de keuken weer eens een wereld maaltijd voor te bereiden. Dat wordt een lekker maaltje. Lang dorstig hoef je gelukkig ook niet te blijven. Fera biedt je meteen een drankje aan. Afhankelijk van het tijdstip is dat zelfgemaakte cappuccino havermelk (<13.00 uur) of een lekker pilsje/wijntje/aperolletje (>13.00 uur, of als het heel zonnig is >11.00 uur). Terwijl je aan het genieten bent van je drankje zal je hoogstwaarschijnlijk de voordeur open horen gaan. Evi komt binnengestormd (ze is uiteraard te laat) en ze begroet je uitgebreid en met de nodige rumoer. Direct worden de borrelhappen op tafel gezet. Het is tijd om weer eens heerlijk bij te kletsen en elkaar te updaten over onze meest recente levenslessen. 

Zo, Rondje Huis is compleet, wij genieten nog even door!

Dikke kus, 

Evi, Fera, Noemi

SUIKERZOET

Image

Huize Suikerzoet is een actief RSG-huis. In huize suikerzoet doen we eigenlijk niks in een vogelvlucht, als we iets doen dan doen we het goed. Het enige constante in ons huis is een poster van het festival 'Suikerzoet', hierdoor zijn we dus afgelopen jaar van naam geswitcht (RIP huize Sjaars). We zijn alle vier wekelijks op de soos te vinden en onze huisavonden zijn allesbehalve normaal. Van cocktails drinken om 11 uur ‘s ochtends tot flessen wijn drinken tot diep in de nacht, van hele luxe huisdiners, oftewel sokkendiners, tot dronken op het YouTube account van de Telegraaf belanden. Ook wordt er vaak muziek gedraaid in dit huis, van Funkytown op repeat tot Ludovico Einaudi, beiden te danken aan onze “Monnik Michiel”, wat trouwens ook de naam is van een supergezellige playlist voor een borrel 🙂

Schat, ik ben thuis!

KOM OOK SLAPEN!

Ben jij nou enthousiast geworden door deze verhalen en ben je benieuwd naar hoe het is om in een RSG-huis te wonen? Kom slapen in één van onze huizen tijdens de Eurekaweek! Dit kan door je aan te melden via de form of door een mailtje naar Xavy te sturen via slapers@hetrsg.nl

Het Rotterdams Studenten Gezelschap

Kijk ook eens op onze algemene website: www.hetrsg.nl